plenfrdehukoruskuk

  81 30 70 370   692 11 99 61   692 11 98 61   692 11 85 48

Dania Obiadowe

1. Kotlet schabowy, ziemniaki, surówki (XL)*1,3
15 Pln
2. Pierś z kurczaka, ziemniaki, surówki (XL)*1,3 15 Pln
3. Danie gyros, frytki, surówka + sosy *1,3,7 18 Pln
4. Pierś grillowana, frytki, surówka *1,3 18 Pln
5. Filet z piersi kurczaka na parze, ryż, bukiet warzyw lub surówka *1,3 18 Pln
6. Kotlet devolay z serem żółtym, ziemniaki, surówka *1,3,7 17 Pln
7. Placki ziemniaczane, śmietana 4 szt *1,3,7 11 Pln
8. Bukiet warzyw gotowanych (ok. 700 g) *   8 Pln
9. Frytki *   6 Pln
10. Kompot 460 ml *   2 Pln

 

ALERGENY POKARMOWE
* - Wszystkie nasze dania mogą zawierać następujące alergeny wraz z ich pochodnymi lub śladowe ilości alergenów w półprodukatach z których zostaja przygotowane:

SUBSTANCJE ZAWIERAJĄCE ALERGENY:
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub
ich szczepy hubrydowe) i produkty pochodne
2. Skorupiaki i produkty pochodne
3. Jajka i produkty pochodne
4. Ryby i produkty pochodne
5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne
6. Soja i produkty pochodne
7. Mleko i produkty pochodne
8. Orzechy tj. migdały (Amygdalus communis L), orzechy laskowe (Corylus
avellana), orzechy włoskie (Juglans regia), nerkowce (Anacardium
occidentale), orzechy pekan (Carya illinoiesis/Wangenh/K.Koch), orzechy
brazylijskie (Bertholletia exelsa), pistacje (Pistacia vera), orzechy makadamie
lub orzechy Queensland (Macadamia ternifolia) i produkty pochodne
9. Seler zwyczajny i produkty pochodne
10. Gorczyca i produkty pochodne
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w
przeliczeniu na SO2
13. Łubin i produkty pochodne
14. Mięczaki i produkty pochodne

*Przy alergiach na owoce i warzywa są to uczulenia miejscowe i najczęściej po warzywach surowych.

ALERGENY POKARMOWE
mogące występować w posiłkach :mleko krowie i jego przetwory, jajka kurze, orzechy (najbardziej ziemne), kakao, soja, ryby i skorupiaki, mięso (najczęściej wieprzowina i wołowina), gluten (produkty glutenowe, np. Pszenica,żyto, jęczmień), owoce* (najczęściej cytrusy, np. mandarynki,pomarańcze, kiwi, banany oraz truskawki i jabłka – głównie surowe w alergiach krzyżowych z alergią na pyłki), warzywa* (najczęściej seler, pomidor,marchewka – głównie surowa, ale w alergiach krzyżowych z alergią na pyłki), glutaminian sodu w gotowych daniach i kostkach rosołowych, azotyn sodu w wędlinach, wędliny oraz wysokoprzetworzone sery żółte i topione

 

 ZAMÓWIENIA ONLINE I PŁATNOŚCI KARTĄ:

pyszne     pizzaportal