plenfrdehukoruskuk

  81 30 70 370   692 11 99 61   692 11 98 61   692 11 85 48

Sałatki

Skomponuj własną sałatkę w 2 rozmiarach (M) 300g - 10 Pln, (L) 600g - 14 Pln z naszych dowolnych składników:

 

- Bazą każdej sałatki jest sałata lodowa

- Do każdej sałatki można sobie dobrać po 5 składników w tym 4 warzywne i jeden mięsny lub nabiał oraz dwa sosy.

Przykład: sałata lodowa, pomidor, ogórek zielony, papryka świeża, kukurydza, kurczak smażony + sos czosnkowy, sos ostry

Składniki warzywne: pomidor, ogórek świeży/konserwowy, papryka świeża/konserwowa, cebula, oliwki czarne, fasola czerwona, kukurydza, groszek zielony, ananas, brzoskwinia.


Składniki mięsne: szynka, kurczak, gyros drobiowy, smażona wieprzowina, kiełbasa wieprzowa, kabanosy.


Składniki nabiał: ser feta, ser camenbert, mozzarella, ser zółty.


Sosy: winegret, czosnkowy, pomidorowy, ostry, barbecue.

Nie masz pomysłu wybierz jedna z naszych gotowych sałatek:

 

1. Grecka, pieczywo (lodowa, pomidor, ogórek zielony, papryka świeża, oliwki czarne, cebula czerwona, ser feta, sos winegret)* (M) 10 Pln
(L) 14 Pln
2. Europejska, pieczywo (*) (M) 10 Pln
(L) 14 Pln
3. Kurczakowa, pieczywo (lodowa, pomidor,ogórek zielony, ananas. kurczak, sos winegret)* (M) 10 Pln
(M) 14 Pln
4. Łososiowa, pieczywo (lodowa, pomidor, kukurydza, łosoś wędzony, sos czosnkowy)*3,4 (M) 10 Pln
(L) 14 Pln
5. Gyros, pieczywo (lodowa, pomidor, ogórek zielony, papryka świeża, kukurydza, kurczak gyros, ketczup, sos czosnkowy)*7 (M) 10 Pln
(M) 14 Pln
6. Chłopska, pieczywo (*) (M) 10 Pln
(L) 14 Pln
7. Wegetariańska pieczywo (*) (M) 10 Pln
(L) 14 Pln
8. Tuńczykowa, pieczywo (lodowa, pomidor, ogórek zielony, papryka świeża, kukurydza, tunczyk, sos czosnkowy)*3,4 (M) 10 Pln
(L) 14 Pln
9. Meksykańska, pieczywo (*) (M) 10 Pln
(L) 14 Pln

 

ALERGENY POKARMOWE
* - Wszystkie nasze dania mogą zawierać następujące alergeny wraz z ich pochodnymi lub śladowe ilości alergenów w półprodukatach z których zostaja przygotowane:

SUBSTANCJE ZAWIERAJĄCE ALERGENY:
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub
ich szczepy hubrydowe) i produkty pochodne
2. Skorupiaki i produkty pochodne
3. Jajka i produkty pochodne
4. Ryby i produkty pochodne
5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne
6. Soja i produkty pochodne
7. Mleko i produkty pochodne
8. Orzechy tj. migdały (Amygdalus communis L), orzechy laskowe (Corylus
avellana), orzechy włoskie (Juglans regia), nerkowce (Anacardium
occidentale), orzechy pekan (Carya illinoiesis/Wangenh/K.Koch), orzechy
brazylijskie (Bertholletia exelsa), pistacje (Pistacia vera), orzechy makadamie
lub orzechy Queensland (Macadamia ternifolia) i produkty pochodne
9. Seler zwyczajny i produkty pochodne
10. Gorczyca i produkty pochodne
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w
przeliczeniu na SO2
13. Łubin i produkty pochodne
14. Mięczaki i produkty pochodne

*Przy alergiach na owoce i warzywa są to uczulenia miejscowe i najczęściej po warzywach surowych.

ALERGENY POKARMOWE
mogące występować w posiłkach :mleko krowie i jego przetwory, jajka kurze, orzechy (najbardziej ziemne), kakao, soja, ryby i skorupiaki, mięso (najczęściej wieprzowina i wołowina), gluten (produkty glutenowe, np. Pszenica,żyto, jęczmień), owoce* (najczęściej cytrusy, np. mandarynki,pomarańcze, kiwi, banany oraz truskawki i jabłka – głównie surowe w alergiach krzyżowych z alergią na pyłki), warzywa* (najczęściej seler, pomidor,marchewka – głównie surowa, ale w alergiach krzyżowych z alergią na pyłki), glutaminian sodu w gotowych daniach i kostkach rosołowych, azotyn sodu w wędlinach, wędliny oraz wysokoprzetworzone sery żółte i topione

 

 ZAMÓWIENIA ONLINE I PŁATNOŚCI KARTĄ:

pyszne     pizzaportal